Hüsnü Köktürk 200 telsiz transmitter verici devre link ve kısa açıklamaları

By Hüsnü Köktürk   TA6CAA   husnu66tr@yahoo.com      Tels3   

151-      "Vectronics" the modulation methode of an transmitter

Am Telsiz osilator modulatoru A kit named VEC-1290K,   good audio quality, low power broadcast band. Signal range 20-30feet, buat with a godd antenna 1/4 mile. İyi bir am modulasyon metodu. Orta ve uzun dalga için düzenlenmiş, iyi bir antenle birkaç yüz metreye gönderme yapabiliyor. Anten akort tutmuşsa yayın alanı aniden yükselir.

 http://part15.us/node/696
/696 
http://filebay1.home.comcast.net/images/
vectro.jpg

152-     THE VOXNER HF TX

G4VAM  kod nolu çağrı işaretli amatör tarafından planlanmış. Bağlantıların mümkün mertebe kısa olması tavsiye ediliyor. 80 metre bandından 10 metre e hatta daha düşük rakamlı bandlarda çalışmak mümkünmüş. http://www.zerobeat.net/g3ycc/voxner.htm 

153-    WLW 500KW Transmitter Schematic

         (Jim Hawkins’ WLW Transmitter Page)

Yüksek güçlü lambalar tek bir tane ve çok mu iri? Burada çok sayıda ufak lambalardan 500KW alındığının bir örneği var. Çıkış katında 12 adet RCA type UV-898 tubes in push-pull parallel bağlı. Girişte ise daha birçok lamba var.
http://hawkins.pair.com/wlw500schematic.shtm

http://www.rmitaly.com
htttp://www.rmitaly.com/download/manuals/KL500-manual_rel_500.pdf

154-      Homebrew 20m CW Transceiver

 Transceiver, transmitter + receiver, Alıcı verici gerçi ama içinde üç transistörlü, 7.5 volt altında 3watt veren bir verici devresi var. Çıkış katı 2SC1969   14.00 –14.09 MHz aralıklarında çalışıyor. Alıcı profesyonelce  düzenlenmiş. Çağrı kodu 7N3WVM
  http://www.qsl.net/7n3wvm/ xcvr -20.html

155-                                                   5W FM ZENDER

Almanca yazılmış. BF245 li varyabl fet osilator 2N2218 ve 2N3866 ile buffer yapılmış, güçlerndirilmş, transistörler pek okunamıyor, PA katı MRF237. Varcap lı ses giriş katı gösterilmiş, ses devresi kullanıcıya terkedilmiş. Bu devre bize 5W fm çıkışın hemmencecik bir iki transistörle kolaylıkla yapılamayacağının bir örneğini gösteriyor. Besleme 13.8 volt

http://home.zonnet.nl/vdheeden_ls/ Zender.htm

ANA SAYFA–MAIN PAGE

Copyright © Hüsnü Köktürk TA6CAA Türkiye/Yozgat Telsiz Takoz verici linkleri fm transmitter zender emetteur 2004  

Reklamlar
Bu yazı elektronik içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )