Hüsnü Köktürk 150 SEÇME TELSİZ DEVRESİ

By Hüsnü Köktürk   TB6BHK   husnu66tr@yahoo.com      

101-      Potente transmissor de ondas curtas

VFO  10-15 MHz 1W  verici. Oslator BF245 ve çıkış 2N2218. Bu devre fm olmuş olsaydı elbette 1watt vermeyecekti ama 15MHz de mümkün.
http://www.mrshp.hpg.ig. com.br/ele/files/ transo001.gif

102-    Transmissor de FM para 4 km  menzilli fm verici

2N2219 oslator ve 2N3866 çıkış olarak kullanılmış. C6 kapastesi benim için  biraz yenilik gibi oldu. Ayrıca ses katı ile osilator arasına 200 turluk şok bobini koymuş, bu da pek alışık olunmayan bir tür bağlama şekli ki osilator katının modulatora ters etki yapmasını önlemek için olabilir.
http://www.mrshp.hpg.ig.com.br /ele/files/trans002.gif

103- Transmissor de FM para 10 km

 2N6084 FM  tek bir adet güç transistoruyla yapılan 10 km menzilli wireless mike telsiz mikrofon devresi. Eğer orijinal ise 2N6084 sen istemesende o kendiliğinden çalışmaya başlayan kaliteli bir transistördür, bu nedenle efendim bu devre sadece bir osilator ateş olsa kimi yakar demeyelim. Devrede hakikat payları var.Bu değerli transistöre birde 20,6volt uyguladığınızı düşünün ,antenin elleri yakması bile mümkün olur.
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/ transmissor%20de%20fm%20para%2010km.gif http://www.mrshp.hpg.ig. com.br/ele/files/trans019.gif

104-Transmissor de FM de 5 W

Fazla bilgi verilmemiş, 5 transistor 12 volt 5Watt Osilator BF494 ‘le yapılmış, bunu 2N2222 ve 2N2218 buffer katları takibediyor. Çıkış ise az görülen tiplerden, iki adet 2N3866 kullanılan push-pull çıkış, Varicap tunerli audo girişi XRF1 ile gösterilen şok bobini’yle yapılmış. Bu şok frekans ayarı için önemli olabiliyor. Yazar saten aşırı frekans kaymasını önlemek için modulator ile oslator arasına 10 pF lik bir izolator koymuş.
http://www.mrshp.hpg.ig.com. br/ele/files/trans020.gif

105- Transmissor de FM  de 3 W

Bu sitenin şemaları fazla iri. Yazıları da şemaya dahil etmişler, hacım anormal şekilde büyümüş. 2N2222A metal transistörlü osilatörü 2N3866lı çımkış takip ediyor. Anladığım kadarıyla XRF3 120 ohm direnç üzerine  7 tur sarılmış, direnç bir mi? yoksa iki mi?karıştırıyorum. Bu beys noktasında parazit oluşabilir, adamcağız LR antiparazit metot uygulamış.
http://www.mrshp.hpg.ig.com. br/ele/files/trans022.gif

106-     4 KM RANGE LOW COST FM TRANSMITTER
BUILD YOUR OWN LOW COST FM TRANSMITTER

Seçme telsiz devrelerinden biri daha. Çıkışına TV anten elemanı olarak kullanılan bir ferit balun kullanmış. Yerden 30 feet yukarıda dipol antenle yayın alanı 4 km. Yagi anten olursa daha uzaklrı kapsarmış.Q1 osilator ve Q2 bobinsiz rdiver, Q3 ikinci driver son olarak Q4 çıkış katı. Her şey iyi gibi bu durumda 250mW çıkış verebilir keşki C9 kapasitesini L2 bobininin daha yukarılarına bağlasaydı. En ucuz FM telsiz mike yapımı iddiasında. İlk üç transistör BC548. Bu gibi transistörler ve benzerleri  200MHz gibi oldukça yüksek frekanslarda çalışabiliyor ve de 500mW gibi de güçleri mevcut. Q4 ise 500MHz frekanslı fakat 360mW gücünde. Ciddi bir devre, emek verilmiş, neticeyi bana bildirin ki diyor, sizlere çok daha fazla devre verelim
http://members.tripod.com/rclindia/trans.html

107-        Ten Minute Transmitter

From G4RAW  80 metre meters telsiz vericisi. CW olarak çalışıyor,maniple  kullanılacak. Fretans kristal değiştirlerek yapılacak.

http://www.zerobeat.net/g3ycc/tenmin.htm

108-  My first Longwave transmitter The generators

Şaka değil bu verici ilk ve hem de tam 950w. Transistörlü. 2314 kHz kristalli bobinsiz 3 transistörlü bir osilator katı. Bunu yine yeni bir 2176 kHz osilatorla 3 transistörlü bir mikser katına düşürerek 136 kHz lik bir çıkış elde ediyor. Bunu 10 watlık drive katına gönderiyor. Çıkış katında ise IRF730 ve BUZ173 var Çıkış katı besleme voltajı yüksek, 190-200 volt
 http://home. versanet.de/~uwe-jannsen/thetransmitter.htm

109    http://www.jonasbairros.xpg.com.br/transmissor%20de%20fm%20de%207%20wats%20com%20varicap.gif”

110-  Transmissor de FM 1Km

Verici olarak pek fevkalade gözükmüyor ama modulatoru ilginç. 741 çipinin önünde ayrıca iki transistörlü ses sürücü var.
http://www.mrshp.hpg.ig.com. br/ele/files/trans001.gif
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/transmissor%20de%20fm%20para%201km.gif

111-     TRANSMISSOR PARA FM  alcance de 10 km

2N6084 FM  tek bir adet güç transistoruyla yapılan 10 km menzilli wireless mike telsiz mikrofon devresi. Eğer orijinal ise 2N6084 sen istemesende o kendiliğinden çalışmaya başlayan kaliteli bir transistördür, bu nedenle efendim bu devre sadece bir osilator ateş olsa kimi yakar demeyelim. Devrede hakikat payları var.Bu değerli transistöre birde 20,6volt uyguladığınızı düşünün ,antenin elleri yakması bile mümkün olur.

http://www.mrshp.hpg.ig. com.br/ele/files/trans019.gif
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/ transmissor%20de%20fm%20para%2010km.gif

112-    Chickade Transmitter

QRP verici demek çıkış gücü 5w ve altında güce sahip olan telsiz cihazları demek oluyor. Düşük güçle yapılan QSQ ortama daha bir heyecan katar.Yazar 7.0400 MHz çalışması yapmış,driver 50-60 mW mış 3N3553 veya benzer transistorlarla bu çıkış 370 mW a yükselmiş. A be insaf bizim halkımız değil 7 MHz  88-108 MHz de bili sadece bir transistörle bu çıkıştan daha yüksek verim aldıklarını idda ederler. Gerçekten 370 bu frekansta anormal düşük bir rakam. Bizim gayemiz güç almak filan degil, Csınıfı calışan bu son katın besine seri bağlı “ferrite Bead” galiba parazit önleyici bir nesne olmalı.
http://www.qrp.pops.net/transmit.asp
http://www.qrp.pops.net /images/transmit.gif

113- Transmissor de FM estereo modulado por varicap fm

Link bozuldu galiba, açılınca birşeyler yazılabilir
http://www.geocities.com/ SouthBeach/3433/transmit.htm  

114-    4 KM RANGE LOW COST FM TRANSMITTER
BUILD YOUR OWN LOW COST FM TRANSMITTER

Seçme telsiz devrelerinden biri daha. Çıkışına TV anten elemanı olarak kullanılan bir ferit balun kullanmış. Yerden 30 feet yukarıda dipol antenle yayın alanı 4 km. Yagi anten olursa daha uzaklrı kapsarmış.Q1 osilator ve Q2 bobinsiz rdiver, Q3 ikinci driver son olarak Q4 çıkış katı. Her şey iyi gibi bu durumda 250mW çıkış verebilir keşki C9 kapasitesini L2 bobininin daha yukarılarına bağlasaydı. En ucuz FM telsiz mike yapımı iddiasında. İlk üç transistör BC548. Bu gibi transistörler ve benzerleri  200MHz gibi oldukça yüksek frekanslarda çalışabiliyor ve de 500mW gibi de güçleri mevcut. Q4 ise 500MHz frekanslı fakat 360mW gücünde. Ciddi bir devre, emek verilmiş, neticeyi bana bildirin ki diyor, sizlere çok daha fazla devre verelim
http://members.tripod.com/rclindia/trans.html

115-  TRANSMISSOR DE FM DE 7 W

Şema gizlemekte birileri bayağı uzman görünüyor. T2 ve T3 driver ve çıkış katı da osilator hangisi, ben göremedim. Osilatorun esasen T1 olması lazım ama burada sadece audio ses olarak iş görüyor, T1 kuruluşunda bir hata var gibi. Ayrıca 7 watt alınacağı da biraz şüpheli ?????

http://www.jonasbairros.xpg.com.br/transmissor%20de%20fm%20de%207%20wats%20com%20varicap.gif”

116-  Transmissor de FM 1Km

Verici olarak pek fevkalade gözükmüyor ama modulatoru ilginç. 741 çipinin önünde ayrıca iki transistörlü ses sürücü var.
http://www.mrshp.hpg.ig. com.br/ele/files/trans001.gif
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/transmissor%20de%20fm%20para%201km.gif

117-     TRANSMISSOR PARA FM  alcance de 10 km

2N6084 FM  tek bir adet güç transistoruyla yapılan 10 km menzilli wireless mike telsiz mikrofon devresi. Eğer orijinal ise 2N6084 sen istemesende o kendiliğinden çalışmaya başlayan kaliteli bir transistördür, bu nedenle efendim bu devre sadece bir osilator ateş olsa kimi yakar demeyelim. Devrede hakikat payları var. Bu değerli transistöre bir de 20,6volt uyguladığınızı düşünün, antenin elleri yakması bile mümkünolur
.http://www.mrshp.hpg.ig. com.br/ele/files/trans019.gif
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/ transmissor%20de%20fm%20para%2010km.gif

118-    Chickade Transmitter

QRP verici demek çıkış gücü 5w ve altında güce sahip olan telsiz cihazları demek oluyor. Düşük güçle yapılan QSQ ortama daha bir heyecan katar.Yazar 7.0400 MHz çalışması yapmış,driver 50-60 mW mış 3N3553 veya benzer transistorlarla bu çıkış 370 mW a yükselmiş. A be insaf bizim halkımız değil 7 MHz  88-108 MHz de bili sadece bir transistörle bu çıkıştan daha yüksek verim aldıklarını idda ederler. Gerçekten 370 bu frekansta anormal düşük bir rakam. Bizim gayemiz güç almak filan degil, C sınıfı çalışan bu son katın beysine seri bağlı “ferrite Bead” galiba parazit önleyici bir nesne olmalı.
http://www.qrp.pops.net/transmit.asp
http://www.qrp.pops.net/images/transmit.gif

119- Transmissor de FM estereo modulado por varicap fm

Link bozuldu galiba, açılınca birşeyler yazılabilir
http://www.geocities.com /SouthBeach/3433/transmit.htm  

120-  Fet moduleli Radio Transmitter

Modulatoru ilginç ve anlamlı. Yüksek empedanslı (1m) fet ile ses alıyor ve onu ikinci transistor düşük empedansa çeviriyor. Ayrıca ses pot ayarı da var. Osilator işi yine fet. Devreyi birçok elektronikci sahiplenmiş. K1771 isminde kit olarak imal edilmiş, Mini FM modulator (100-108MHz). Integrated pre-amplifier, to which any type of microphone may be connected. Family broadcasts, baby phone, security. May be received by any portable FM radio or tuner. Power supply: 9 – 12V DC. Preamplifier input sensitivity 5mV

http://www.ee.washington.edu/circuit_archive/circuits/transmit.html  

121- One transistor 500mW  CW TRANSMITTER

Make QSQ with a 40-meter version with a 12-volt  power supply. Transistor ucuz cinsten 2N2222, 2N3053 veya  SK 3265. Yarım dalga dipol anten, küçük te olsa bir soğutucu gerekli. Çıkış plastik transistörle 500 milliwatts,bu nedenle gücü daha da aşağı düşürmemek için PA devresi kullanmamış, çıkış direkt antene, dipole verilmiş. Cihaz 10-14 voltla besleniyor. Transistör için soğutucu gerekli
http://cs. okanagan.bc.ca/ve7ouc/eng/kc6wdk-mirror/ transmitter.html

122-      10-meterband  3 transistors 1 watt   AM / CV transmitter

Çıkış tam amatör işi, ucuz BD135 transistörüyle yapılmış, ama artık bu tip transistörleri de eskisi gibi hemen bulabilmek zorlaştı. Birçok tip ya üretilmiyor veya Türkiyede tüketimi az olduğu için getirtilmyor. T1 BC557 pnp transistör AM  modulator  işlemini yükleniyor. T1 2N2222 veya BC338 driver yani sürücü katı. Cihaz metal bir kılıf içine alınmalı ve %100 üzerinde modulasyon %100 modulasyon sınırı asla geçilmemelidir.
Xtal desired frequency(28-30Mc). The whole circuit needs to be mounted in an all-metal/aluminium. Modulation should not exceed  %100.
http://users.belgacom.net/hamradio/schemas/transmitter_1Watt_10meterband_on6mu.htm
Kişi çıkışın daha fazla olmasını isterse VN66AF MOSFET kullanılarak yapılmış amplifier katını kullanabilir. 

123-   Radio corsario de FM  multivibrator driver transmissor

http://www. jonasbairros.xpg.com.br/ transmissor%20de%20fm%20corsario.gif

Multivibrator transmitter, bir zamanlar kit olarak ta satılmış ama “şimdiye kadar yaptığım en kötü verici, sakın ziz yapmaya kalkışmayın, bu vericiden driver olmaz, frekans kayması birkaç MHz oluyor”diyenlere inat corsario dizayn edilmiş, hemde BD135 gibi ses frekans transistorlarıyla.Bizler BD135′ i   CB frekansında kullandık ama FM bandında değil. Yazar 12 volt 2A altında 5 watt aldığını söylüyor. Gerçekte gerçek Fm bandı transistörleri kullanılsaydı çıkışlar çok daha yüksek olurdu.
http://www. jonasbairros.xpg.com.br/transmissores.htm
This is an transmissor, transmitter emetteur zender sender verici telsiz takoz archive sites

124-    BUILD A  5 WATT 40 METER TRANSMITTER
Crystal controller CW  transmitter, 5 Watt  up to 7 Watt. For Output mosfet  IRF510 only a small heat sink is required. The adjustment of that bias voltage is diffucult.  2N3904, 2N3053 , VE IRF510 kullanarak üç katta 7MHz 5 Watt çıkış örneği verilmiş. Ses olayı yok CW

http://www.rason.org/Projects/transmit/transmit.pdf

125-    Çok bobinli MF trafosu çok bir Japon alıcı verici’si

 japonca linklere tıklayarak birşeyler görebiliyorsunuz, yoksa tam japonca, hiçbirşey anlaşılmıyor, adamın 14MHz  ve 21 MHz çalışmaları mevcut

http://www2.plala.or. jp/ja6uvf/21transceiver/trcv21.html  

126-     10 Watt FM verici MRF194 veya 2N3866 çıkışlı

İngilizce bile değil ki birşeyler uydurup size aktarsam ispanyolca mıdır nedir? Öncelikle oslator 2N2222 gibi 500mWlık küçük güçlü bir transstörle yapılmış, bunu 2N6084  lerle yapılmış puş-pul çıkış katı takibediyor. osilatorun hemen ardından nasıl oluyor da 10watt alınabiliyor, biraz şüpheli. Yinede puş-pul çıkışa bir örnek teşkileder. 30 Km menzil olduğunu söylüyor
http://es.geocities.com/allcircuits7 / tx10w.gif
http://es.geocities.com/allcircuits/ tx10w.htm
http://tbn3.google.com/images?q=tbn:7eJPfSjK3kxVGM:http://es. geocities.com/allcircuits7/tx10w.gif

127-     136 kHz 35 Watt TRANSVERTER G3YMC–Uzun dalga verici

4 ve 5 transistörlü iki uzun dalga sürücü devresi verilmiş, bu sürücüye IRF530 Mosfet power katı şeması ilave ediliyor. Dileyen osilatör ve mixer katlarına da bakabilir. İlginç olan sürücülerde bobinli tuner olmayışı. Mosfet 24 volt ile beslenirse 35 Watt çıkış alınabiliyor.
http://www.btinternet.com/~dsergeant/ tx.htm

128-     50 Watt FM verici, BLY94 çıkışlı 7 transistor, 7 kat rf

Yapmışlığımız yok ya hiç olmazsa devreyi aleme tanıtalım dedik.
http://es.geocities.com/allcircuits7/tx50w.gif

129-    TX-500 – 500mW  FM  transmitter 88-108MHz

Please be advised that it might be illegal to use this transmitter, it is only for educational
500 milivatlık bu fm verci emsallerinin en iyilerinden biri olduğundan başka bir de eğitici yanı var. Yazar problemsz bir FM vericinin sütün inceliklerini tip tricks’lerini anlatmış, çıkış katına hiçbir şemada görülmeyen led ışıklı bir vatmetre koymuş.Osilator katını 7805 çipi ile ayırarak, bu katın sabit 5 volt ile beslenmesini temin etmiş. Akım sarfiyatının 100 milamperin altında olduğunu söylüyor.BC549 transistorunu da anlatarak bu transstörlerin hem yüksek frekanslı olduğunu hem de 2low noise” düşük gürültülü olduğunu belirtiyor. Osilatördeki 27pF 88MHz civarı frekanslar için geçerli, 108MHz için 10pF kafi gelecektir. 100 ohmluk emiter direncinin gücü artırmak kasdıyla daha aşağı değerlere düşürülmesi halinde, stabilitenin bozulacağını söylüyor. Yazar yine parazit önleyici bir tedbir olarak cihazı üç bölüm halinde teneke odalar içine yerleştirmiş. Gücü artırmak amacıyla 2.2pF lık kondansatör değerinin yükseltilmesinin, zarardan başka bir fayda vermeyeceğini açıklıyor.
http://biendt.110mb. com/apply/mayphatFM/May%20phat%20FM.html
http://electronics-diy.com/tx500.php

130-  No driver tunes 5W fm zender-Driver katı akortsuz verici

Kaynak yazı tam 13 ve fazlası ama, beni ilgilendiren sadece bu üç kat fm vericinin driver katı oldu.. Driver Q2 transistörünün akort kondansatörleri yok. Haata L2 bobinine birde parelel 680 ohm direnç bağlanarak biraz geniş band elde edilmiş. Fm verici yapmak isteyenlere örnek bir devre. Osilator BF240 transistörüyle kurulmuş. Çıkış katında ise tavsiye edilen 2SC1971 veya 2N3553
http://www.pira.cz/ tx4sch.gif

131-       LM358 Moduleli wireless mike- telsiz mikrofon
http://www.zen22142.zen. co.uk/Circuits/rf/
txcct.htm

132-      Homebrew 20m CW Transceiver

 Transceiver, transmitter + receiver, Alıcı verici gerçi ama içinde üç transistörlü, 7.5 volt altında 3watt veren bir verici devresi var. Çıkış katı 2SC1969   14.00 –14.09 MHz aralıklarında çalışıyor. Alıcı profesyonelce  düzenlenmiş. Çağrı kodu 7N3WVM
 http://www.qsl.net/7n3wvm/xcvr -20.html

133-   150mW–300mW çıkış verebilen Lythall’in son FM vericilerinden biri.

 9 ila 12 volt arasında çalışabiliyor. 76–119MHz arasında osilasyon yapıyor. Bunu L1 bobini ile 22pf lik varyabl trimmer sağlıyor. Basit gibi gözüken bu vericinin bazı incelikleri var, TR1 osilator gücü ancak ikinci transistörü sürebilecek kadar düşürülerek, rahat module ve parazitsiz bir çıkış temini düşünülmüş, TR3 girişni kollektörden değil de ikinci transistörün emiterinden almış. Bu adamın şemalarını iyi inceleyin, boş bir adam değil bu, Çıkış da filtrelemiş, harmonik parazitlerin önüne geçmek istemiş. Devreyi 40x72mm lik tek taraflı bakırlı fiber üzerine dizmiş.

TR1=TR2=BC547 TR3=2N3866 veya 2N4427
http://web.telia.com/~u85920178/tx /v7_proj.htm

134-         5 WATT FM TELSİZ VERONICA

Cihaz 4 transistorlu. Q1 ses katı için. Bu kata yardımcı varicap diyotları görüyorsunuz. Bunun yerine 4448 gibi rf diyotu kullanırsanız 22 p lik c11 in değerini yükseltmeniz lazım gelecek. Cihaz 9 voltta 200mw 12 voltta 600mw ve 16 voltt da 1W çıkış verecektir. İstenirse 5W veren çıkış gücü ilave edilebilir. Amperi yüksek batarya kullanmak yerinde bir tedbir olacaktır. Q4 küçük de olsa bir soğutucu ister. Q6 ya irice bir soğutucu bağlanacaktır.
http://www.geocities.com/Area51/Nebula/3736/veronica.htm

135-  Veronica 1W Fm transmitter

Bu verici bir yukardaki adreste vardı ama geocities.com bize kapalı olduğu içinbu değerli devreyi  yeni bir adresten vermeyi uygun buldum. Veronice verici  frekans kararlılığı, sinyal kalitisi ve hiç entegre çip chip ihtiva etmemesi ile tanınır. Ses kısmı karıştırıcı mixer ihtiva ediyor. Bir tarafta mikrofon girişi, diğer tarafta enstrüman girişi veya cd-player, saz, bağlama  filan gibi giriş var.Orta kısım osilator, yani  R8 direnci ile C21 arasındaki bölüm. Modulator varicap diyotlu ve sadece bir transistörlü. Osilator iyice bir tuhaf, iki transitor ile yapılmış. Herbir osilator 50MHz de ve zıt fazda çalışıyorlar, dolayısıyla 50+50=100MHz frekans elde ediliyor. Osilatorun hemen ardından 2N4427 transistörlü çıkış katı geliyor.
http://electroschematics.com/5/
veronica-1w-fm- transmitter

136-    TRANSISTORIZED VHF  FM  XTAL CONTROLLED TRANSMITTER

AJP’S Circuit, AJP says that the transmitter output is 250mW, narrow band FM.  5.6–10Volt.   If  you use 12Volt add 82 ohm in series to  the positive terminal. If  the xtal is 48MHz  than 48×3=144MHz will appear.
AJP fm frekansı sabit olsun diye osilatoru varyabl değilde kristalli yapmış. 48MHz ve civarında kristal kullandığında amatör 144MHz frekansını yakalayacağını düşünmüş.
http://pe2bz.philpem.me.uk/Comm/-%20Transmitters/-%20FMx/FMx-304-3tran-xtal/?C=M;O=A”  

http://felektr.katalogi.pl/Nadajnik_ok_1km-t12733.html http://pe2bz.philpem.me.uk/ Comm/-%20Transmitters/-%20FMx/FMx-304-3tran-xtal/vhfnbfmtx.html

137-    WLW 500KW Transmitter Schematic

(Jim Hawkins’ WLW Transmitter Page)

Yüksek güçlü lambalar tek bir tane ve çok mu iri? Burada çok sayıda ufak lambalardan 500KW alındığının bir örneği var. Çıkış katında 12 adet RCA type UV-898 tubes in push-pull parallel bağlı. Girişte ise daha birçok lamba var.
http://hawkins.pair.com/wlw500schematic.shtm
http://www.rmitaly.com
htttp://www.rmitaly.com/download/manuals/KL500-manual_rel_500.pdf http://hawkins.pair.com/wlw2/ wlw500kw.jpg

138-    High Qualty FM Transmitter with variable 50-300mW VHF Amplifier

İki adet BC549 transstör ile yapılmış 50-300mW erc devresi. 50 ile 300 rakamı arasında hayli mesafe var, izahı güç.Sonra bu verici nekadar güzel olursa olsun tek bir BC549 ile 300mW saten veremez, hele bir de sadece 9 volt ile. Osilator ile modulator arası teneke bir kutu ile iki bölüme ayrılmış. İyi de bu işlem bukadar düşük güç için lüx görülebilir.
http://biendt.110mb.com/apply/mayphatFM/May%20phat%20FM.html
http://www.elecfree.com/electronic/50-300mW-fm-transmtter-by-bc549
http://electronics-diy.com/tx300.php 

139-     “Vectronics” the modulation methode of an transmitter

Am Telsiz osilator modulatoru A kit named VEC-1290K,   good audio quality, low power broadcast band. Signal range 20-30feet, buat with a godd antenna 1/4 mile. İyi bir am modulasyon metodu. Orta ve uzun dalga için düzenlenmiş, iyi bir antenle birkaç yüz metreye gönderme yapabiliyor. Anten akort tutmuşsa yayın alanı aniden yükselir.

http://part15.us/node
/696 
http://filebay1.home.comcast .net/images/
vectro.jpg

140-    THE VOXNER HF TX

G4VAM  kod nolu çağrı işaretli amatör tarafından planlanmış. Bağlantıların mümkün mertebe kısa olması tavsiye ediliyor. 80 metre bandından 10 metre e hatta daha düşük rakamlı bandlarda çalışmak mümkünmüş.  

http://www.zerobeat.net/ g3ycc/voxner.htm

  141-                                                   5W FM ZENDER

Almanca yazılmış. BF245 li varyabl fet osilator 2N2218 ve 2N3866 ile buffer yapılmış, güçlerndirilmş, transistörler pek okunamıyor, PA katı MRF237. Varcap lı ses giriş katı gösterilmiş, ses devresi kullanıcıya terkedilmiş. Bu devre bize 5W fm çıkışın hemmencecik bir iki transistörle kolaylıkla yapılamayacağının bir örneğini gösteriyor. Besleme 13.8 volt

http://home.zonnet.nl/vdheeden_ls/ Zender.htm

  ANA SAYFA–MAIN PAGE

Copyright © Hüsnü Köktürk TB6BHK  FM tracking transmitter wireless mike telsiz takoz verici 2004

Reklamlar
Bu yazı elektronik içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )