Hüsnü Köktürk 100 seçme Telsiz Devresi

By Hüsnü Köktürk   TA6CAA   husnu66tr@yahoo.com      

51     Emetteur FM pour I’exportation-BF199 çıkışlı telsiz

7-12v arası çalışan 3 transistörlü rf katı olan bir verici devre ki çıkışta düşük güçlü BF199 transistoru bulunuyor. Bu transistorun çıkışı çoğu kitaplarda 250mW. Osilator BF494 ile driver BF256 fet ile yapılmış. Yazar 3 transistör kullanmakla yüksek bir çıkış verdiğini iddia etmiyor, ancak stabıl, oynak olmayan çıkış olduğunu söylüyor. 300 metrelik yayın alanı varmış.Yazıda iki devre var. Bu ikinci devre, birinci devreyi (Premier Montage: Schema:) ayrı bir bölümde vereceğiz. Yine de birinci devreden biraz bahsedelim, mikrofon preamplifikatörü iki transistörlü. Baştaki 10µF şasi kondansatörü ustalıkla yerleştirilmiş, bilimsel. Osilator ve çıkış ayar kondansatörlerinin pozitif kutba bağlanışı muhtemel bir kısa devreyi önlüyor.
http://pagesperso-orange.fr/michel.terrier/radiocol/detail2003/emetteur-fm.htm

  52-    7W EMETTEUR

Fransızca, söyleyecek fazla birşeyimiz yok. Şema biraz sıkışık. 741 ile module edilmiş. Çıkışa  MRF237  gibi kaliteli bir transistor konmuş,  Katlar arası hep akortlu, zor bir devre. Osilator katı düşük frekansa ayarlı gözüküyor. 12 voltla çalışıyor.
http://mmonceaux.free.fr/electron/ emetteur7w_notice1.gif

53-    Easy FM transmitter 0.4W 12V 87.5-108 MHz

Orta transistöre bobin konmamış. Böylece biraz ayar kolaylığı sağlanmış oluyor. Çıkış katının empedans ayarı mevcut, Ancak birinci ile ikinci kat birleşimi ayarsız, önemsiz olabilir. Evet bu bobinsiz driver katı bilerek ve şuurlu olarak yapılmış, Verimli çalışsın diye de BFR91A  gibi 6G cigahertz frekansında çalışabilen gayet yüksek frekanslı 300mW gücünde bir transistör koymuş. Çıkış transistörü BFR96 500mW gücünde ve yine 6 Ghertz mertebesinde çalışabiliyor. Bana kalırsa örnek bir devre.
http://www.pira.cz/ entx1.htm

54-     3 watt FM modulasyon verici.  88-107 MHz 12 volt-700ma.

Varıcap tuner. Çıkış transistoru 2SC1971 Ses katını siz ilave edeceksiniz. Profesyonelce düzenlenmiş devrelerden biri daha. Çıkış katındaki  L7 bobini pek çok vericide bulunmaz.Devrenin özenle planlandığı görülüyor. Besleme 12v 700mA stabilize. Driverlerde kullanılan BFR96 ve BFR96A zor bulunur transistörlerden. Cihaza neden 5W veya 7W dememiş de sadece 3Wdemiş? İhtimal 2SC1971 transistörü driverler tarafından yeterince beslenemiyor. Cihazın ilginç yanlarından biri de Driverinin akortsuz,  Bu haliyle devre  örnek olma vasfını devamettiriyor.
http://www.pira.cz /entx2.htm

55-     3 watt FM modulasyon verici.  88-107 MHz 12 volt-700ma

 Varıcap tuner. PLL FM no-tune design. Bu daakortsuz. 87-107.9 MHz aralıklarında çalışmak için planlanmış. Çıkış transistoru 2SC1971. Profesyonelce düzenlenmiş devrelerden biri daha.  Devrenin özenle planlandığı görülüyor. Besleme 12v 700mA stabilize.Driverlerde kullanılan BFR96 ve BFR96A zor bulunur transistörlerden. Bunun da ses katı çizilmemiş, ancak fm modulasyonun nasıl yapılacağı gösterilmiş.

 http://www.pira.cz/entx3.htm  

56-      Pira CZ 5W PLL FM Transmitter  

Cihaza çıkışı 5W 13.8volt altında  7W.  İlginç bir gelişme adam driver katını akortsuz, toroidal trafolu yapmış, böylece frekans ayarı derdinden kurtuluyor. Toroid eski  TV anten kömürü. Resmi de var. Sekorderi sadece bir tur. Aşırı voltaj yükselmesini kontrol eden 3 amperlik 1N5822 (SCHOTTKY BARRIER) diyotunu  kullanmış.Çıkış katında üç bobin kullanmış. İstendiğinde iptal edilebilen bir de led display frekansmetre  yerleştirmiş, ayrıca, devreyi koruyacak hayli tip tricklerden bahsetmiş. Çıkışa köryük olarak (24V/170mA veya 24V/3W)üç adet parelel lamba bağlamış. İyi bir akortta bu üç lambanın tamamının yanması gerekli. İşte çıkış gücünü ölçmenin ucuz bir yolu da bu.
http://www.pira.cz/ entx4.htm

57-
    12 parts QRP transceiver, Even simpler 80m micro-transceiver

.

öyle bir güç transistörü filan değil, 2N3904 normalde 350mW verebilen genel kullanın transistörü.
Sadece 12 parçadan oluşan 3.58 MHz 80m alıcı verici. 450mW çıkış gücü var. Çıkış transistörü

http://g3xbm-qrp.blogspot.com/2008/11/ even-simpler-80m-micro-transceiver.html .

http://3.bp.blogspot.com/_Ot1q36B9jzs/SRS0qWM78NI/AAAAAAAAAQE/RJaIbTKvKIs/s1600/uu80b.GIF

58-   Fabricetion du’un emetteur FM

Biraz farklı bir telsiz mikrofon veya wireless-mike. En azından VC2 geri beslenim kondansatörü sabit bırakılmayıp varyabl yapılmış, ayrıca bu kapasite direkt olarak klasik şekilde kollektöre bağlanmamış. Mikrofon direnci norkalde 5-10K ohm olması lazımgelirken 68Kohm olmuş. İhtimal uzak sesleri algılamak niyeti var. Bobinde biraz farklı sadece 4 tur. Kollektörün ve antenin nereye bağlanacağı şekilde görülüyor. Bobinin 2 ve 3 nolu ayaklarına bağlanıyorlar. 9 voltla çalışıyor.
HTTP://WWW.electronique-radioamateur.fr/forum/fabrication-d-un-emetteur-fm-t156.html

59-     TEK FET VHF MİNİ TELSİZ MİKROFON

Transistor fet olduğu için girişi mikrofona duyarlıdir. Arzu ettiğin mikrofon duyarlılığını 4k7 lik mikrofon
direncini 47k ya kadar artırarak bulabilirsin.
http://web.telia.com/~u43200663/tx/fet-bug.htm

60-     FM STEREO TRANSMITTER

Y Chip IC BA1404. Yazar 38 kHz kristal bulamayanlar için düşünmüş olsa gerek,  Q1 2N5210  NPN transistör’ünden

38 kHz osilatör yapmış. Nasıl mı? Malum, 455 kHz lik moyen frekans amplifikatör trafosunun primer, yani üç ayaklı  kısmına 0.0039-µF kondansatör ilave etmiş. Böylelkle 455 kHz düşerek 38 kHz oluvermiş. Kimileri Efendim bu kristal Bursada falanca elektronikte var fiatı da 50 kuruş flan diyor, Bursada olan başka yerde de olabilir. Derenin bir orinal yanı da 7 numaralı ucun 300 veya benzer bir direnç aracılığı ile + uca bağlanmayıp bobin ihtiva etmesi. Ne faydası olur mu derseniz, güç artar, yayın alanı fazlalaşır.

http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/tipy/ FM%20STEREO%20TRANSMITTER.JPG

61-     2 Watt easy Fm transmtter sender emetteur kolay sağlam problemsiz  telsiz verici

Sizinde birşeyler ilave edebiliceğiniz, çıkarabileceğiniz bir telsizinizin olmasını istermisiniz?. Bu ve bu tip devrelere göz atın. Ben acemiyim çok şeyleri yapamam, telsiz kanunlarına da uyayım, haddi aşmayayım diyorsanız size tavsiye edilen devre bu olabilir. Kimi yabancılar dahi bu tip devreleri yazılarının içine koyarken kendileri bile inanmamışlar teorik bir devredir demişler. Oysa ki asıl teorik olmayan ilk devredir diyebilirim. Biz bu devreyi 1968 yılında kullanıyorduk, tabii bizimkinde modülator olarak sadece + kutbuna seri bağlı güçlü bir dinamik mikrofon vardı ve bayağı güçlü AM modüle yapardı, belkide FM modüle idi iyi bilemiyorum. Ama FM radyodan bu verici ile şarkı söyliyenleri dinliyorduk, ses güçlü ve kalieliydi.

http://homepage.eircom. net/~yellowbeard/pantek.htm
http://www.mariucci.freeserve.co. uk/fm2w.gif

62-     MINIATURE FM SPY MIC

1.5V electret mice 2sc945 or equal >300MHz transistor. Yazarı bu devreleri yaptığını söylüyor. Tek bir kalem pil ile çalışıyor. 300 metre mesafeli imiş, şu anda bu şehir içinde imkansız gibi gözüküyor. Belki tenha bir yerde olabilir.

http://www.circuits.8m.com/Fm-spy.htm

1.5V electret mice 2sc945 or equal >300MHz transistor. Yazarı bu devreleri yaptığını söylüyor. Tek bir kalem pil ile çalışıyor. 300 metre mesafeli imiş, şu anda bu şehir içinde imkansız gibi gözüküyor. Belki tenha bir yerde olabilir.
http://www.circuits.8m.com/Fm-spy.htm

        http://www.elecfree.com/electronic/fm-surveillance-bug-transmitter-using-2n2222/

64-      MAX2606 Wireless Microphone

Cihaz 4.5–5.5 volt arasında çalışıyor. Bu da demektir ki bunun çıkış gücü BA1404’ten daha fazla. Mikrofon preamplifikatör yine bir IC’yle MAX4467’yle yapılmış.  P1 ses ayar potansyometresi, Bu pot 60 mV’dan yukarı distorson yapabilecek ses seviyesini azaltmak gayesi’yle kullanılacak. P2’yse varaktor tuner istasyon frekans ayar potansiyometresi.Varaktör diyot IC MAX2606’nın içerisinde. Harici tek istasyon tuner ayar bobini L1 ve C5.  L1 ve C5 birbirine ve  entegreye yakın olmalı.  75 cm antenle yayın alanı 35 metre. Cihaz metal bir kılıf içerisine konulacak. Blendaj yapılacak. Zannederim bir de ses katı’yla  tuner frekans  katı da bir bakır bölme’yle birbirinden izole ediliecek.

http://electroschematics.com/811/fm-wireless-microphone

65-     GCR2 Transmitter

Modified Updated Universal Transmitter (designed by W7ZOI)Q1 ve Q2  A  sınıfı Q3 ise C sınıfı olarak çalışıyor. Bu adam      http://cs.okanagan.bc.ca/ve7ouc/eng/kc6wdk-mirror/15xmtr.html (sorry broken link)şeması üzerinde 3 değişiklik modifications yapmış.
http://www.qsl.net/aa3sj/Pages/ GCR2-TX.html

66-       3 watt vfo fm transmitter for the 3m band 88-108)  

                 www1.shellkonto.se/icom2002/fmsandare/stationtransmitter/4/index.htm

67-     4 Watt FM Transmitter

İyi dizayn edilmiş Fm devrelerinden biri. Smart kit bunu imal etmiş 25-30 $ satıyor. 88-108MHz ye ayaryamışlar. Tabii bu bantta 4watt elbette legal değil, bu nedenle firma bu aleti labaratuvar deney aracı olarak piyasaya sürüyor gibi veya ben öyle anladım, Warning diyor,
ve illegal kullanımdan ben sorumlu değilim diyor.

 http://www.smartkit.gr/details2.php?
Yukarıda kit fotoğrafını görüyorsunuz. Bu konuda asıl bilgiyi aşağıdaki adrestebulabilirsiniz.

 http://www.electronics-lab.com/projects/rf/001/index.html

68-    The 137 kHz Low Power Transmitter—Uzun dalga 50 Watt verici

Figür 2  50watt çıkış  ve bunun driver katını gösteriyor. Yazar IRF630 dan parelel iki adet kullandığını ve 100 watt aldığını ifede ediyor.Başlangıçta iki kristalkontrollü osilator var. birisi 4332 kHz diğeri 4194 kHz yani aradaki fark 137 kHZ Uzun dalga amatör frekansı olacak şekilde iki kristal yerleştirilmiş. Mixer ve amplifier yapılarak figür ikiye takdim edilmiş. Şok bobini 1mm çaplı teden 30 tur olarak bir toroid içine sarmış.Çıkış bobobini ise en az 2mm kalınlığında ve yüksek kaliteli polypropylene üzerine sarılmalıymış. Herbirinin girişine 4.7 ohm direç koyarak 3 IRF630 mosfet’ten 130 Watt almış, Çıkış kondansatörlerinin değerini artırmak zorunda kalmış
http://www.qsl.net/df3lp/projects/lftx/index.html

69-      3-4 watt in  BLY89 transistor Linear FM 30Watt 175 MHz amplifier
             http://www.electronics-lab.com/projects/rf/010/index.html

70-   JA6UVF    Web sayfası  web page 

Bu site japonca 14, 21MHz  ileri düzey alıcı-verici, güç kaynağı,  çalışmaları var. 2SC 2086, 2SC1971, 2SC2510 transistörlerine ait rf amplifikatör devreleri mevcut.
http://www2.plala.or.jp/

71-     K18V2 9 VOLT FM TRANSMITTER

  Ses katı ile osilator arasındaki kuplaja ditkat ediniz. artık kuplaj kapasitesi kullanılmıyor, direk kuplaj

          yapılmış
http://kitsrus.com/pdf/
k18v2.pdf

72-    THREE STAGES   FM   TRANSMITTER  ÜÇ KATLI  FM TELSİZ     

Menzil açık alanda 1 km. Fm bandının alt frekansları yoğun istasyon işgali altında olduğundan frekansı100 mc nin üstünde    tutmakta fayda var. Şimdilerin fm alıcıları da uyduruk. Moyen frekans katları yok, seçicilik yok gibi, istasyonlar çorba misali birbiri içine giriyorlar. Aman eskiden kalma MF katları bulunan temiz bir alıcı bulursanız alın kaçırmayın. Ancak o alıcılarla 1Km mesafeyi yakalayabilirsiniz.
http://kitsrus.com/pdf/
k32.pdf

73-        MINIATURE FM TRANSMITTER     MİNYATÜR FM VERİCİ

Osilator transistoru da BC cinsten. Bf olmadığına aldırmayın. BC cinsleri fazla parazit yapmıyorlar. BF transistorlarıyla yapılan devreler özel bir plan ve itinayı beraberinde getirirler.
http://kitsrus.com/pdf/
k51.pdf

74-      250 mW PROFESSİONAL FM TRANSMITTER    PROFESYONEL
TELSİZ

Kalite arıyorsanız bu devreden şaşmayınız. Yayın alanı km ile ölçülmez. göz nereyi görüyorsa, ses oraya gidecektir. Ufuk hattı, görüş sahası mesafesi diyebilirsiniz. Mikrofona bir miktar mikrofon kablosu bağlayarak sinyal merkezinden uzak tut. Çıkış transistörü de şasiden en az 10 mm yukarıda bulunsun. Çıkış ayrıca soğutucuya da bağlanacaktır.
http://kitsrus.com/pdf/
k167.pdf

75-        250 mW FM POWER AMPLIFIER GÜÇ KATI

Bir transistörlü zayıf fm osilatörlerinize ilave edeceğiniz, 250mW lık bir güç katı. Hangi frekansı girerseniz onu yükseltir. Saten bu kata frekans ayarı da konmamış ki her türlü frekansı kabul etsin diye. Devre meşhur Telia devrelerinden biri. Q1 Class-A olarak çalışıyor ve 70 mW çıkış verir. Dikkat girişeki sinyal kesildiğinde çıkış katında da hiç güç kalmaması lazım,
aksi halde parazit yani “self-oscillate” oluşmuş demektir.
http://kitsrus.com/pdf/k171.pdf

76-    CB linear amplifier- CB halk bandı rf yükselteç- Takoz

Halkımızın Takoz diye tabir ettiği 26-30MHz amplifikatör devresi. Türkiyeye galiba italyadan geliyor. Birçok avrupa ülkesinde de satılmakta. Halkımız yanlış anlamasın, bu araçlar 27MHz yükselkmek için yapılmış değiller,  zannederim amatör 28MHz için düzenlenmiş, bunların 27MHz CB bandında çalıştırılmaları en azından 4Watt yukarısı türkiyede yasak, buna rağmen yüksek çıkışları Avpupa ülkeleri malesef kullanıyorlar veya hata eseri ben öyle algılıyorum.
http://www.rmitaly.com/Images/Prodotti/Kl_501-large.jpg

77-      Low frequency RF power amplifier. Alçak radyo frekans   yükselteç

            Hep fm olacak değil ya, bu seferde uzun orta dalga rf yükselteç,
hem ucuz IRF 430 hexfet transistorları ile. 60 volt 70 watt
            http://users.tpg.com.au/users/ldbutler/LFPowerAmp.htm

78-     MRF237 linear çıkış katı 2A

  http://www.pcs-electronics.com /schematics/lineair1.jpg

79-                         LOWFER TRANSMITTER

 Çıkış pnp–npn çift transistör ile yapılmış, dikkate değer    verici ancak frekans yayın alanı bir mil.  bölücüolarak kullandığı IC 74HC4060 acaba piyasada bulunabilir mi?Simple LowFER Transmitter Uzun dalga QRP verici. Link kaldırıldı galiba, şu an çalışmıyor. yayın alanı bir mil.  Çıkış pnp–npn çift transistör ile yapılmış, dikkate değer    verici ancak frekans bölücü olarak kullandığı IC 74HC4060 acaba piyasada bulunabilir mi?Benzer bir link aynı konuyu biraz farklı kaydetmiş
http://members.shaw.ca/ve7sl/ lowfer.html

http://www.nutstreet.net/k0lr/ lftx.htm

80-     See lftx.htm
http://members.shaw.ca/ve7sl/lowfer.html

81-   Building a Low Power Beacon for 6m by Ken Neubeck WB2AMU

3 transistors xtal transmitter design. Adamcağız bu devreyi yaparken sadece iki çıkış transistörü yakmış. Final katında 2N3553 kullanmış.
http://www.uksmg.org/content/lowpowerbeacon.htm

82-     1 Transistor AM Transmitter

Tam amatör işi, ucuz bir devre, BD139 transistörü ile kurulmuş osilator, 50 ve 8 turluk bobinlere bakılırsa orta dalga vericisi. Module de orijinal. 3 veye 10 W moduleyi 10µF üzerinden geçirerek transistörü korumuş oluyor. http://members.home.nl/radiomorningstar/schemas/

Mgtx4.gif

83-   Telsiz mikrofonun direk 220 volt ile beslenmesi

Trafo kullanmamış, bir diyot bir kondansatörle işi bitirmiş.
http://es.geocities.com/allcircuits/
microespia.htm

84-        MOSFET TRANSMITTER 12-20 watt output

12-14 V DC  30 meters.They were built in 1985. And been used portable on camping. They are intended to provide a clean keyed CW signal. From by Mike Masterson WN2A. Kısa dalga mosfet verici ki ta 1985 lerde yapılmış, hiç problem çıkarmamış, 20 watt a kadar çıkış verebiliyor. Kırlarda pikniklerde de kullanılabiliyormuş.
http://www.qsl.net/wn2a/MOuSeFET4.pdf

85-        Ease to built N7KSB Milliwatt transmitter

Bu zat N7KSB nin devresi gerçekten ilginç ve yapımı kolaya behziyor. Hiç transistör kullanmadan verciyi 74HC240 isimli chip ile  gerçekleştiriyor. Chipn eski ve yeni modeller varmış, eski model 10 volta kadar tahammüllü ise de yeni modellerde 8 voltu geçmemek gerekiyormuş. 10-15-ve 20M kısa dalga kristalleri kullanıyor, anlaşılıyor ki bu devre kısa dalga yarım vat CW verici devre oluyor.
www.madisoncounty.net/~kj5tf/ n7ksb.html

86-   Pilsiz  FM Modulator  No cell fm modular
         By  Hüsnü Köktürk    TA6CAA     husnu66tr@yahoo.com   

no-cell-fm-modulator

Bu devre osilatoru ses module ediyor.Şu var ki devre bir akım kaynağına bağlanmıyor.

Yıllar önceleri denemiş olduğum bir devre  O zamanlar germanyum transistörler revaçtaydı, ve OC72 transistörü ta o zamandan kalma bir adet. Yerine silikon transistörleri koyup devreyi ona göre düzenlemekte fayda var. Mikrofon mutlaka manyetik, dinamik olmalı yoksa şimdiki electret mikrofonlar akım kaynağı isterler. 100n yerine 2µf ta konulabiliyor. Ne yazık ki OC71 VEYA oc72 germanyum transistörleri yerine BC109 nevi transistörleri denemedik, ihtimal beys dirençleri değişiklik isteyecekti. Bu devre kısa dalgada AM modulator olarak da çalıştı. Cihazın osilatöre bağlanma işlemi  gayet basit. cihazın bobinini osilatör bobinine yaklaştırıyorsunuz, yani bobini birbirine kuple ediyorsunuz. Bobin birkaç turdan ibaret, kısa dalga için en az on tur olmalı.

http://www.geocities.ws/husnu66tr/resimler/ no-cell-fm-modulator.jpg

87-      4 transistor 1 Watt varicap tuner 87 MHz FM transmitter 12v

     Çıkışında 2SC1971 kullanılmasına rağmen out, 7 değilde 1 watt denmiş.
http://piracz.sitemynet.com/ostr/
ostr.htm

88-   2N4427 1Waat FM Verici

Bu devre galiba 25 Watt FM verici devresinin sürücüsü olmalı,ama 1 vat vereceği şüpheli görülüyor, genelde 2N4427 transistöründen evvel 2n2218 gibi bir transistör kullanılır. Şemada bobinler içi siyah direnç şeklinde gösterilmişler ki, pek güzel bir icat, yoksa bobin çizmek hayli zahmetli ve de  dökümanı fazla bulunmayan şekillerden biri.
http://piracz.sitemynet.com/ostr/ ostr1.htm

89-        3 watt vfo fm transmitter circuit verici devresi

Görüyorsunuz dimi, ben buna benzer devreleri ta 1968 yılında transistörler yeni yeni piyasaya çıkıyorken yapmıştım. İnanın ki 1968 yılı devreleri ile biz fm radyosu içine türkü söylüyorduk bu devre ile, benim devreyi çizince buraya ilave edeceğim inşallah.
http://www.nrgkits.co.uk/workshop/3_watt_tx_schematic.htm
www1.shellkonto.se/icom2002/fmsandare/stationtransmitter/4/index.htm
http://www.jonasbairros.xpg.com.br/transmissor%20de%20fm%20corsario.gif
http://www.reconnsworld.com/forum/read.php?18,376

9volt cılız ama ses yönüyle kuvvetli
http://www.mariucci.freeserve.co.uk/fm2w.gif
http://www.hokusy.ic.cz/download/sbirka1
http://homepage.eircom.net/~yellowbeard/pantek.htm
http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/tipy/Smaltx1.gif
http://piracz.sitemynet.com/ostr/ostr2.htm

90-      15 watt FM transmitter Varicap moduleli BLY87 transistor çıkışlı

         Self osilasyon yapmaması için katlar arasına teneke bölümler yapılmış.
http://piracz.sitemynet.com/ostr/
ostr6.htm

91-      FM DRIVER OSCİLLATOR+ BUFFER+ MODULATION STAGE (FM SÜRÜCÜ  KATI)

Güzel örnek. Yüksek güçlü vericilerin modulasyonu öyle sanıldığı
kadar kolay değil. Bir sürü işlemden sonra bir de 100mv luk bir audio
vereceksiniz. B sadece giriş katı, arkada daha ilave edilecek çok şey var.

http://piracz.sitemynet.com/ostr/ostr7.htm

92-      1.5 Waat FM Verici Devresi

Yavaş yavaş sinyal yükselten bir devre görünümünde ama 1.5w güç verir mi? orada biraz durmak lazım. Q1, Q2, Q3 BC548 transistorları bilinerek erek konulmuş zira bu transistörler ki BC548, BC547, BC546     BC cinslerinin en yüksek frekanslılarındar, ayrıca BC548 bu üç transistörün en düşük volt’la çalışanı.Kolektör beys kuplaj tipi de pek hoş gözükmüyor. Yinede fazla güç aramayanlara tavsiye edilebilir.

http://piracz.sitemynet.com/ostr/ostr10.htm

93-                                   THE OXO      An all bands VXO Transmitter              

GM3OXX George Burt tarafından planlanmış. BC107 le kurulan kristal osilatöre 2N4427 HEM rf hemde DC kuplaj olarak bağlantılı. PA devresi bayağı akım çeker. 39

ohmluk direnci daha da fazla düşürmek 2N4427 transistörünü bozabilir. Çıkış  uygun br Low Pass Filterden sonra antene bağlanmalıdır. 7.030 MHz xtal ile 1 watt     çıkış alınmış. Rfc galiba delikl ferit çinden 10 tur geçirmişler.

http://www.qsl.net/g3pto/ oxo.html

94-         http://piracz.sitemynet.com/ostr/ostr2.htm

              http://homepage.eircom.net/~yellowbeard/pantek.htm

95-     FM Beacon Broadcast Transmitter (88-108)MHz

fet osilator ve yine fet output. Module uyarılarını 555 entegresinden alıyor.
http://ourworld.compuserve.com/homepages/Bill_Bowden/ page6.htm

96-       Tracking Transmitter 105-110 MHz FM
         Module ujt transistor ile gerçekleştiriliyor. Modem roketler için düşünülmüş olsa gerek. 3-12 volt
arasında çalışabiliyor. Yanar söner ışıklı diyot görsellik kazandırıyor.
http://www.jbgizmo.com/

page21.html

97- İKİ SES BİR OSİLATOR TRANSİSTORLU TELSİZ MİKROFON ALMANCA

http://homepage.univie.ac.at/johann.doblhofer/sender/ pmini.html

98-   A Poor Man’s 50MHz kW Amplifier

The G17b Russian lamp tube. six-metre amplifier. 50W of driving power. Plate current 80 mA 2000V dc. 89A6C by Goran) 13 eur değerinde ucuz bir Rus lambası kullanarak kilowatlık takoz hazırlamış.
http://www.uksmg.org/

poormanskwamp.htm

99-     Low Power FM Transmitter

Öncelikle kalabalık olan 88-108 bandında boş bir yer bulun diyor Elliot. C3 ü de + voltaj tarafına bağlayın ki voltaj kısa devre olmasın. Frekansın band dışına düşmemesi için ya bir frekans counter kullanın veya hiç olmazsa başarısızlar için osilatorun çalıştığını gösteren RF probe, trimmer ayarları için metal olmayan tornavida kullanın. Ve yazar bu frekansta başarılı bu tip bir devrenin her yerde yasal olmadığını söylüyor ve ses girişi için TL061 çipli bir de devre vermiş görüyorsunuz.
http://www.sound.westhost.com/
project54.htm

100-    Low Power FM xtal Transmitter Kristalli 27 MHz osilatörü FM module etme

http://members.home.nl/radiomorningstar/schemas/Qrp1.gif

 ANA SAYFA–MAIN PAGE

Copyright © Hüsnü Köktürk TB6BHK Türkiye/Yozgat Telsiz Takoz verici linkleri fm transmitter zender emetteur 2004

Reklamlar
Bu yazı elektronik içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )